Rubriky

Dopravní soutěž mladých cyklistů

  Dne 25. 4. 2024 se čtyři zástupci naší školy účastnili DOPRAVNÍ SOUTĚŽE MLADÝCH CYKLISTŮ na dopravním hřišti Domažlice. JEDNÁ SE O SOUTĚŽ S VELKOU TRADICÍ, OVŠEM NAŠE ŠKOLA SE LETOS ÚČASTNÍ TEPRVE DRUHÝM ROKEM. LOŇSKÝ ROK BYL VELMI ÚSPĚŠNÝ A TÝM OBSADIL KRÁSNÉ 6 MÍSTO.

Všechny žáky naší školy čeká dvakrát ročně teoretická část dopravní výchovy – pod vedením p. J. Junga – ten naší školu navštěvuje s dvouhodinovou přednáškou s projekcí. Následuje dvakrát ročně též praktická část – právě na dětském dopravním hřišti v Domažlicích

Reprezentanty naší školy se pro letošní rok 2024  stal tým ve složení  – Zdenička Kolářová, Evička Příbková, Zdeněk Kolář, Adam Wirt.

Odjezd z naší školy byl v 8.00 hodin – tak akorát, aby se skupinka v doprovodu pedagoga naší školy zvládla včas zapsat a nachystat se k zahájení.

To proběhlo ve slavnostním duchu s účastí i starosty Domažlic p. Bc. Stanislava Antoše a dalších čestných hostů. Účastníci získali informace o průběhu soutěžních disciplín a soutěž byla zahájena.

Náš soutěžní tým čekal nejdříve – TEST  Z  PRAVIDEL SILNIČNÍHO PROVOZU

Následovaly – ZÁSADY POSKYTOVÁNÍ PRVNÍ POMOCI

Třetí stanoviště našeho soutěžního dne byla – JÍZDA ZRUČNOSTI NA KOLE  

 

Poslední soutěžní disciplínou byla – PRAVIDLA PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH – TEDY JÍZDA PO DĚTSKÉM DOPRAVNÍM HŘIŠTI

No a pak už jen čekání na vyhlášení výsledků…….

Tento rok byla účast poměrně velká, i přes velmi nepříznivé počasí. V naší kategorii se jednalo o patnáct škol z našeho okresu.

A náš výsledek ???

VELKÁ GRATULACE!!!!! A VELKÉ DÍKY!!!!!!    NAŠE ŠIKULKY!!!!!

Šárka Navrátilová